Postări

Se afișează postări din septembrie, 2008

Vederi din Petrosani - cartier Colonie

Imagine
Pe aceasta cale il salutam si ii multumim domnului primar Tiberiu Iacob Ridzi, , care in campania electorala desfasurata in cartierul Colonie din Petrosani, pe langa faptul ca ne-a oferit multe banere, ne-a facut si multe promisiuni printre care enumaram doar o viata curata, drumuri asfaltate, si locuri de joaca ptr copii. Atunci nu am stiut ca aceste locuri de joaca vor fi reprezentate de containerele vechi si negolite de secole, la care ajungem cu cizmele de cauciuc, prin noroiul vascos care acopera strazile ca si acum 200 de ani. Semneaza: locuitorii acestui cartier, care ... v-au votat!

Cantecul de lebada al telegondolei din Parang

Imagine
Visul unui turism civilizat si modern in Parang se pare ca este din ce in ce mai departe de noi. Ani trec si in Parang nu se schimba absolut nimic, totul este la fel de vechi, la fel de depasit tehnic si moral, la fel de urat la fel de haotic. Auzeam acum cateva zile la radio ca in curand in Straja se va inaugura un nou sistem de acces cu cartela, al doilea din Romania, dupa cele de pe Valea Prahovei ... asta asa ca ultima noutate ca de drumul asfaltat perfect pana la poalele cabanelor nu are rost sa mai vorbim. In Parang situatia nu este nici pe departe asemanatoare ... drumul de acees fiind un vesnic subiect de disputa intre consiliul local si cel judetean, iar telegondola mult laudata si promisa, nimic altceva decat un cantec de lebada pe care il auzim din 4 in 4 ani la fiecare sesiune de alegeri locale. Anul acesta se laudau ca vor demara lucrarile la acest proiect, insa in afara de acesta stire .... "O instalatie de transport pe cablu urmeaza sa fie amplasata la intrarea din

60 de ani de teatru in Valea Jiului

Imagine
Odata cu noua stagiune 2008-2008, Teatrul I.D. Sarbu din Petrosani a ajuns la venerabila varsta de 60 de ani, ocazie cu care pe parcursul a 7 zile se va desfasura un regal de teatru la care sunt invitate sa participe mai multe trupe de teatru din tara. Aseara s-a deschis stagiunea 2008-2009, cu piesa "O scrisoare pierduta" de I.L. Caragiale, piesa jucata si la inaugurarea de acum 60 de ani. Distributia a fost asigurata de catre trupa de teatru din Petrosani, care au transpus-o magistral in scena adaptand-o putin la modernism, insa nu intr-un mod exagerat incat sa strice frumusetea sau farmecul acestei piese de exceptie. A fost cu adevarat o seara superba ... sala arhiplina, ovatii, aplauze dese si repetate ... trebuie sa recunosc ca am venit acasa cu sufletul plin de bucurie si tin sa ii felicit pe organizatori si actorii care si-au pus in valoare tot talentul cu care au fost inzestrati de Dumnezeu.

Zilele Municipiului Petrosani - editia a VIII-a

Imagine
Ziele acestea, in Petrosani se desfasoara Zilele Municipiului Petrosani - editia a VIII-a, desi sincer sa fiu nu vad nici un motiv de bucurie in toata treaba asta, mai ales datorita si multumita "mintii/mintilor luminate" , care a permis blocarea a trei-sfert de oras, ptr niste activitati mai mult sau mai putin intersante, traficul in oras fiind un real cosmar. Partea cea mai intersanta este ca in timpul in care existau intersectii complet blocate, politistii care in mod normal trebuiau sa ajute la fluidizarea traficului, erau adunati ciorchine in locuri in care pur si simplu NU era nevoie de ei, timp in care acolo unde era mai mare nevoie nu era nici macar unul. Mai are rost sa discutam despre faptul ca din banii irositi ptr aceste manifestari populare, se puteau rezolva problema utilitatilor si asfalta 2-3 strazi din colonie? Panie si circ ... zilele astea in Petrosani ... bucurati-va dragi mei!