Introducere

Numele meu este Mugur, fiu al acestei zone si locuitor al Vaii de cateva decenii bune deja. Acesta pagina se doreste a fi un proiect independent, in care cu ceva ajutor sa fac cunoscut posteritatii, orasul meu asa a fost, este si va fi ... cu bune, cu rele, cu istorie, cu oameni, cu locuri cu tot ce inseamna acest oras, si mai ales cu foarte multe fotografii. Acest proiect independent este unul unde in masura timpului disponibil incercam sa scriem istoria in format digital a acestui oras si Vaii Jiului, istorie mai putin cunoscuta, in mare parte uitata. Nu vrem sa castigam nimic din acest proiect, si nici macar nu ne-am propus asta, vrem doar ca acest oras sa fie cunoscut asa cum este el si nu asa cum au vrut mereu altii sa fie. Sper ca o sa reusim sa facem ceva frumos din acest proiect, si cu astea fiind spuse, va dorim tuturor bun venit!

Comentarii

  1. Extraordinar !! Pur si simplu EXTRAORDINAR!! M-a uimit initiativa ta. Ma bucur ca maisint si Petroseneni care gindesc de bine! O sugestie...schimba culoarea aia de fond pentru un contrst mai putenic...e destul de greu de citit !! In rest numai bine !!
    A.S.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc ptr aprecieri, se poate schimba fondul nu este nici o problema ... astept sugestii ...

    RăspundețiȘtergere
  3. Da e super acum:) Ma bucura tot ce vad...si ma bucur sa aflu lucruri pe care spre rusinea mea nu le stiam despre Petrosani. Imagini inedite din Petrosani, imagini primavara...eu vad Petrosaniul de obicei doar in vara...pentru cei ce nu sint " acasa" crede-ma e extraordinar...unge la suflet:)
    Spor la treaba...
    A.S

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc ... A.S. ... :) deocamdata este doar inceputul, chiar daca nu apar posturi aici decat mai rar, in paralel lucram la documentarea articolelor ce le pregatim, lucru destul de minutios si anevoios deoarece accesul la aceste informatii nu este unul foarte facil, lovindu-ne peste tot de reticienta caracteristica celor care pretind ca fac ceva ptr orasul asta dar nu fac nimic.

    Nu are de ce sa iti fie rusine ... practic ideea acestei pagini web a plecat exact datorita faptului ca nu multi stiu aceste lucruri despre Petrosani ! Te sfatuiesc sa stai pe aproape, ptr ca urmeaza niste dezvaluiri cu adevarat interesante, care pe mine personal m-au impresionat destul de tare, si au fost o surpriza si ptr mine ! :)

    Diaspora sa inteleg ... si mai exact Germania ?

    Ma bucur ca intri pe aici, si te rog daca mai ai prieteni romani pe acolo, sa le dai si lor adresa pagini, ptr ca ne-ar face mare placere sa stiim ca le putem alina dorul de casa :)

    Numai bine, si te mai asteptam ! Daca mai ai si alte sugestii, te rog sa nu eziti sa ni-le aduci la cunostinta !

    Cu respect,
    Florin Mugurel

    RăspundețiȘtergere
  5. Felicitarile mele pentru aceasta initiativa. Ideea este binevenita si va doresc mult succes in demersul vostru.

    Mi-as permite doua sugestii:
    1. La sectiunea poze, cand vorbiti depsre stadion, din modul de prezentare se intelege ca stadionul vechi ar fi unul si acelasi cu cel renovat in 2004...

    2. Poate ar fi interesant de insistat un pic pe modul in care s-au descoperit zacamintele de carbuni in Valea Jiului. Povestea aceea cu luptele dintre armata austro-ungara si cea turca din Pasul Valcan, unde, la sugestia localnicilor care stiau de "piatra care arde" austrieci au declansat au dat foc la "munte" si i-au pus pe fuga pe turci. Muntele a continuat sa arda ani in sir, pana cand a ajuns ca si stire de senzatie intr-un ziar din Brasov, stire care a fost citita si corect interpretata de cei dou frati germani, ingineri de meserie care ulterior au venit in Valea Jiului si au facut primele prosepctiuni.

    Cu stima, Adrian Catana, adriancatana@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  6. Catana Adrian - multumim frumos ptr comentariu si ptr sugestii, vor fi luate in calcul si vom cauta informatii si date concrete legate de acest subiect !

    Multumim frumos, si te mai asteptam pe aici ! :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Pentru o posibila sursa de documentare, va rog mesaj pe mail sau yahoo mess.

    RăspundețiȘtergere
  8. Daca doriti sa ne ajutati in demersul nostru, va rog mult sa ne trimiteti articolele dumneavoastra pe adresa:

    postadeforum@yahoo.com

    Si dupa ce le vom verifica, vor fi publicate in numele dumnevoastra pe aceasta pagina !

    Va multumim ptr ajutorul acordat, si ptr interesul de a ne ajuta in acest demers prin care incercam sa facem cunoscuta lumii aceasta zona!

    Noi am facut o mica pauza, datorita unor mici probleme de sanatate, insa avem articole noi pregatite care vor fi publicate in curand :)

    RăspundețiȘtergere
  9. ar fi totul prea bine daca ar fi si primarii acestui municipiu cu frica de dumnezeu.si sa ii primeasca in primarie si in audiente nu sa te duci de 5 ori si sa spuna ca nu ai mai fost pe la ei niciodata.

    RăspundețiȘtergere
  10. da stau si eu in petrosani si degeaba cu consilieri politici din municipiu sunt toti niste nesimtiti ci "N" mare mai ales ridzi darar domnu sa il calce masina de nesimtit

    RăspundețiȘtergere
  11. superb prietene! Felicitari pentru initiativa! Tocmai cand credeam ca acest oras este doar un vis dintr-o viata anterioara (nu am mai fost la Petrosani de 12 ani) - am ocazia sa retraiesc / revad locurile natale...

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Comentariile pe aceasta pagina sunt moderate inainte de postare, de aceea va rog sa introduceti un singur comentariu, care va aparea pe site dupa ce va primi aprobarea administratorului!

Recomandari de postare:

Evitati sa comentati ANONYMOUS/ANONIM pentru ca aceste comentarii sunt de obicei sterse!

Incercati sa comentati decent, pentru ca daca injurati sau incercati sa jigniti pe cineva nu faceti decat sa ne dovediti ca inca nu v-a cazut coada!

HINTS: Daca nu aveti cont blogger, folositi optiunea OpenID unde va puteti loga cu conturile folosite pe alte formate de blog.

Daca nu aveti nici una nici alta folositi optiunea Nume / Adresă URL, unde va puteti scrie numele si adresa pagini personale!

Bine ati venit in Valea Jiului!

Postări populare de pe acest blog

Scurt Istoric al mineritului în Valea Jiului

Scurt istoric al bastinasiilor din Valea Jiului - Momarlanii

A fosta odata Uzina de Reparat Utilaj Minier Petrosani (U.R.U.M.P) - Locul unde a luat nastere "Coloana Infinitului lui Brancus"