Simpozionul International ACE - 2008

Zilele acestea in Municipiul Petrosani s-a desfasurat Sinpozionul International ACE (ARTA,CULTURA,TRADITIE IN EUROPA)ediţia I.
ORGANIZATOR: Scoala Generala Avram Stanca Petrosani
ARGUMENT: Cultura reprezinta un set de trasaturi spirituale, materiale, intelectuale si afective distincte ale unei societati sau a unui grup social si cuprinde, pe langa arte vizuale, muzica, teatru, dans, literatura etc si elemente definitorii pentrustilul de viata, sistemul de valori, traditiile si credinta respectivului grup. (UNESCO 2002)
Simpozionul are in vedere principiul co-responsabilitatii, stimularea aptitudinilor si talentelor, stimularea opiniilor , imprimarea unei directii evolutive actiunilor colaboratorilor, intelegerea diversitatii participantilor la actul de cultura
MISIUNEA asumata se concentreaza pe urmatoarele directii:
- promoveaza invatamantul, creatia artistica in concordanta cu exigentele unei societati bazate pe cunoastere, cultura si educatie continua;
- asigura un cadru de interferente multiculturale, realizand în conditii de egalitate pregatirea, creatia si cercetarea artei si culturii europene;
-contribuie la dezvoltarea locala, regionala , nationala şi inernationala prin implicarea efectiva a activitatilor desfasurate in viata educationala, culturala si sociala a comunitatii.
La acest simpozion au participat si Ataturk Ilkogretim Okulu (Turkey), Popes Pamatskola (Latvia), Siltamaen Ala-Asteen Koulu (Finland), Munkebergsskolan, Lulea (Sweden) Ceip Orlandai, Barcelona (Spain), cadre didactice precum si reprezentanti din partea Primariei Petrosani in frunte cu primarul Tiberiu Iacob Ritzi.



Primaria Municipiului Petrosani a sprijinit acest proiect, astfel ca astazi s-a desfasurat un mic spectacol in care i-am lasat pe cei veniti din afara sa vada ca avem o cultura si traditie care merita luata in seama.


Florin Mugurel

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Scurt Istoric al mineritului în Valea Jiului

Scurt istoric al bastinasiilor din Valea Jiului - Momarlanii

A fosta odata Uzina de Reparat Utilaj Minier Petrosani (U.R.U.M.P) - Locul unde a luat nastere "Coloana Infinitului lui Brancus"