Cantecul de lebada al telegondolei din Parang


Visul unui turism civilizat si modern in Parang se pare ca este din ce in ce mai departe de noi. Ani trec si in Parang nu se schimba absolut nimic, totul este la fel de vechi, la fel de depasit tehnic si moral, la fel de urat la fel de haotic. Auzeam acum cateva zile la radio ca in curand in Straja se va inaugura un nou sistem de acces cu cartela, al doilea din Romania, dupa cele de pe Valea Prahovei ... asta asa ca ultima noutate ca de drumul asfaltat perfect pana la poalele cabanelor nu are rost sa mai vorbim. In Parang situatia nu este nici pe departe asemanatoare ... drumul de acees fiind un vesnic subiect de disputa intre consiliul local si cel judetean, iar telegondola mult laudata si promisa, nimic altceva decat un cantec de lebada pe care il auzim din 4 in 4 ani la fiecare sesiune de alegeri locale. Anul acesta se laudau ca vor demara lucrarile la acest proiect, insa in afara de acesta stire ....


"O instalatie de transport pe cablu urmeaza sa fie amplasata la intrarea dinspre Defileul Jiului in municipiul Petrosani, pentru accesul in statiunea montana Parang. Proiectul vizeaza constructia unei telegondole in valoare de 40 de milioane de euro, iar alte 40 de milioane de euro sunt destinate dezvoltarii statiunii. Potrivit autoritatilor locale, traseul pe care va rula instalatia de transport va fi de 8,5 kilometri si punctul de imbarcare va fi in Cartierul Aeroport.
Telegondola ar putea fi finalizata in 2013, iar pana atunci autoritatile locale spun ca vor investi bani si in instalatia actuala."

Sursa: gazetavaiijiului.ro

... aparuta acum cateva luni de zile, despre acest proiect nu s-a mai auzit nimic, iar de facut nici macar nu poate fi vorba. Instalatia de telescaun existenta este in aceasi stare ca si acum 50 de ani, poate sa fi vopsit un stalp ici colo.

Oare pana in 2013, vor reusi sa "planteze" primul stalp? Daca la nivel national, in 5 ani s-au reusit 6 kilometri de autostrada, va rog sa imi permiteti sa ma indoiesc ca aceasta generatie va reusi sa vada finalizata aceea telegondola. Poate cea viitoare ...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Scurt Istoric al mineritului în Valea Jiului

Scurt istoric al bastinasiilor din Valea Jiului - Momarlanii

A fosta odata Uzina de Reparat Utilaj Minier Petrosani (U.R.U.M.P) - Locul unde a luat nastere "Coloana Infinitului lui Brancus"