Parang - un loc binecuvantat de Dumnezeu si batjocurit de toata lumea

Parang, un loc ignorat si cunoscut doar de pasionati ca un paradis montan iar de catre cei care prefera sporturile de iarna, ca un loc unde poti sa te bucuri de aceste sporturi in voie, a fost si este un vesnic loc de disputa intre mafia locala si cei care vin din alta parte dornici sa investeasca. Pentru politicienii din zona, pe langa infrastructura si drumurile asfaltate, a fost mereu pus pe prima pagina cu promisiuni electorale! Evident ... nici infrastructura nu s-a facut, nici drumuri nu s-au asfaltat si nici in Parang nu s-a schimbat nimic dupa 1990, cu exceptia catorva asa zisi investitori, care au pus doar mana pe pamanturi, au construit niste buncare pe post de cabane si in viziunea lor, cam asta inseamna turism. In rest ... nu s-a facut nimic ... nici macar un drum decent pana in statiune ... iar acum o vad si aud batand campii pe ministeresa Udrea, cum ca ar vrea sa faca aici una dintre cele mai tari statiuni din estul Europei.

Pai chestia asta am auzit-o in fiecare an ... este adevarat ca nu de la doamna Udrea, dar in rest cam de la toti colegii dansei din filialele locale, iar din 4 in 4 ani de la orice candidat la primarie.

Pentru zona, acest lucru ar fi si bine si blestem. Bine din punct de vedere economic, pentru ca toata Valea Jiului ar cunoaste o dezvoltare exploziva ; blestem pentru ca toata frumusetea asta a naturii virgina inca, s-ar duce de rapa. Nu am sa uit niciodata imaginile alea din Busteni de anul trecut, cand o padure superba, aflata peste drum de locul de imbarcare in telecabina, era intesata de gunoaie! MUNTI DE GUNOAIE! iar paraul care o tranversa colcaia de PET-uri de plastic, pungi si alte ambalaje ramase in urma animalelor cu 2 picioare, care chipurile venisera sa se bucure de natura.

Cu siguranta ca in scurt timp, la fel ar fi si aici ... de aceea pe deoparte sper sa se faca ceva, iar pe de alta, parca prefer linistea pe care o avem, izolati fiind inca de toate gloatele fara minte si vizitati fiind doar de catre cei care iubesc muntele si vin pentru el pana aici.

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Comentariile pe aceasta pagina sunt moderate inainte de postare, de aceea va rog sa introduceti un singur comentariu, care va aparea pe site dupa ce va primi aprobarea administratorului!

Recomandari de postare:

Evitati sa comentati ANONYMOUS/ANONIM pentru ca aceste comentarii sunt de obicei sterse!

Incercati sa comentati decent, pentru ca daca injurati sau incercati sa jigniti pe cineva nu faceti decat sa ne dovediti ca inca nu v-a cazut coada!

HINTS: Daca nu aveti cont blogger, folositi optiunea OpenID unde va puteti loga cu conturile folosite pe alte formate de blog.

Daca nu aveti nici una nici alta folositi optiunea Nume / Adresă URL, unde va puteti scrie numele si adresa pagini personale!

Bine ati venit in Valea Jiului!

Postări populare de pe acest blog

Scurt Istoric al mineritului în Valea Jiului

Scurt istoric al bastinasiilor din Valea Jiului - Momarlanii

A fosta odata Uzina de Reparat Utilaj Minier Petrosani (U.R.U.M.P) - Locul unde a luat nastere "Coloana Infinitului lui Brancus"