Cheile Banita - un loc putin cunoscut, dar de o frumusete aparte

La aproximativ 8 kilometrii de Petrosani, intr'o zona pe care localnicii o cunosteau ca Boli (Cabana Boli) se afla un monument natural mai putin cunoscut insa de o frumusete aparte. Desi nu sunt impresionante ca marime, Cheile Banita au o frumusete aparte, povestea lor plecand de la o veche pestera sapata de apa in stanca calcaroasa, a carui tavan s'a prabusit in vechime lasand in urma aceste frumoase chei care se intind pe o lungime de aproximativ 250 de metri.

Pentru a ajunge si vizita acest loc, daca veniti dinspre Petrosani, trebuie sa faceti stanga de pe DN66 pe langa o benzinarie fantoma (TCM OIL) si sa o luati drept inainte pe langa fosta Cabana Boli (ce a mai ramas din ea, dupa privatizarea dubioasa din anii '90) si pe langa un gater care a distrus frumusetea zonei unde candva era uin frumos loc de picnic pentru localnici. De ajuns ajungeti cu masina pana la aproximativ 50m de intrarea in chei ...
Unde veti gasi o liniste si o frumusete naturala cu totul aparte ...

De ajuns se poate ajunge pana acolo si cu trenul, pe care il luati din Gara Petrosani si coborati in Halta Bolii, de unde urmarind firul caii ferate, dupa trecerea printr'un tunel ajungeti la fosta Cabana Bolii de unde urmati acelasi drum pe care il faceati si cu masina.

Locatie pe harta:



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Scurt Istoric al mineritului în Valea Jiului

Scurt istoric al bastinasiilor din Valea Jiului - Momarlanii

A fosta odata Uzina de Reparat Utilaj Minier Petrosani (U.R.U.M.P) - Locul unde a luat nastere "Coloana Infinitului lui Brancus"