Asociata Valea Jiului Implicata, proiect de arta murala/street art in Petrosani

Coalitia Valea Jiului Implicata si Fundatia Greenpeace România anunta debutul proiectului de pictura murala / street art în Valea Jiului. Proiectul demareaza cu sesiuni de consultari online cu artistul IRLO/NOM în vederea realizarii unei picturi murale care va transpune povestea spusa de seniorii (3 iunie, ora 17:00), juniorii (4 iunie, ora 17:00) si reprezentantii mediului asociativ al Vaii (5 iunie, ora 17:00) într-una din zonele centrale ale Vaii Jiului.


Conform comunicatului asociatiei, in cadrul sesiunilor consultative participantii vor putea transmite artistului ganduri, povesti, idei, marturii, informatii despre “ce a fost Valea Jiului, ce reprezinta Valea Jiului în prezent si care va fi viitorul Vaii Jiului?” si “Cum poate fi transformata si reinventata o regiune mono industriala?”. În urma acestor consultari, artistul va pregati 3 schite ale muralului, schite care vor fi supuse unui proces de vot online. Schita cu cele mai multe voturi va fi aleasa si realizata la finalul lunii iunie pe calcanul cladirii de lânga Posta veche din centrul Municipiului Petrosani, calcan pus la dispozitie de Primaria Municipiului Petrosani. Proiectul se desfasoara în contextul în care autoritatile nationale lucreaza la “Strategia pentru tranzitia de la carbune în Valea Jiului. Analiza principalelor provocari si oportunitati din Valea Jiului” si urmareste sa transmita o viziune care sa se axeze pe o dezvoltare sustenabila a regiunii.

valeajiului.blogspot.com a onorat invitatia la consultari, propunand in acest sens mai multe ideei care sa se regaseasca in cadrul acestui mural inedit pentru Valea Jiului care se va concentra pe ideea "Valea Jiului - Trecut, prezent si viitor..." tematica lansata de acest blog cum 15 ani in urma, ce in curand va deveni si o viziune murala cu sprijinul artistului IRLO/NOM, sesiunile de consultari publice in acest sens putand fi urmarite in data de 03/04/05 iunie 2020 incepand cu ora 17.00, pe pagina de facebook a Asociatiei Valea Jiului Implicata, la aceste sensiuni putand sa participe cu intrebari si sugestii oricine doreste sa se implice in acest proiect pilot.

Multumim pe aceasta cale tuturor organizatorilor si invitatilor pentru aceasta initiativa si implicarea in realizarea unui prim proiect ce speram sa deschida doar calea unei colaborari ce sa scoata Valea Jiului din griul cotidian prin acest proiect pilot ce poate fi doar inceputul unor puncte de atractie atat pentru localnicii cat si pentru o relansare turistica mult asteptata a acestei zone minunate si binecuvantate de Dumnezeu, dar ignorata de oameni.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Scurt Istoric al mineritului în Valea Jiului

Scurt istoric al bastinasiilor din Valea Jiului - Momarlanii

A fosta odata Uzina de Reparat Utilaj Minier Petrosani (U.R.U.M.P) - Locul unde a luat nastere "Coloana Infinitului lui Brancus"