Planeta Petrila a fost Classic Unlimited

 La invitatia asociatiei Planeta Petrila, duminica 11 septembrie 2022 a avut loc la "Sala compresoarelor" cea de a treia editie a concertului de pian Classic Unlimited sustinut de pianistul Bogdan Vaida, o initiativa a unui proiect care isi propune sa aduca muzica clasica mai aproape de oameni, concertele desfasurandu-se in locuri atipice si mai putin conventionale in care muzica clasica sa fie accesibila oricui isi doreste o experienta in afara salilor de concerte.

Despre proiectul Classic Unlimited

“Classic Unlimited este un proiect care vizează promovarea muzicii clasice prin prezentarea unui mod diferit de a vedea, auzi, cânta, trăi muzică. Facem asta printr-o abordare diferită a publicului și-a concertelor noastre, concentrându-ne pe muzică și pe mesajul din spatele acesteia.

Astfel, încercăm să descoperim poveștile din spatele muzicii, lucrurile care i-au inspirat pe compozitori să își scrie capodoperele. Acestea sunt lucrurile care fac muzica universală deoarece vin din experiențe reale de viață pe care toată lumea le știe și le-a trăit. Cu toții am experimentat frumusețea naturii, bucuria dansului, plăcerea jocului, gustul dulce al succesului, precum și amărăciunea înfrângerii, teama de tot felul sau durerea de a pierde ceva sau pe cineva drag. Ne putem regăsi în muzică, putem învăța din ea și, mai important, ne putem redefini prin ea.

Așa cum muzica vine din viață, credem că este numai firesc ca aceasta să fie auzită și cântată acolo unde viața se întâmplă. Poate fi un birou, un atelier, un magazin, o fabrică, precum și un muzeu, o bibliotecă sau o sală de concerte, în orice loc în care sunt oameni dornici să asculte muzica și să o înțeleagă.

Inițiat de Bogdan Vaida în 2015, în Germania, sub denumirea Klassik Mittendrin (care înseamnă ’’muzica clasică în mijlocul nostru”), proiectul a demarat cu un concert de muzică clasică pentru pian într-un atelier de motociclete. Au urmat peste 30 de concerte în librării, sedii de companii, ateliere, fabrici, stații de epurare, cabinete veterinare și alte locuri din Germania și Elveția în care se derulează viața de zi cu zi. În 2017, proiectul a ajuns și în România, unde a fost primit cum nu se poate mai bine, formatul deschis și neconvențional al concertelor reușind să atragă tot mai multă lume spre muzica clasică.”

Sursa.


Planeta Petrila a fost Classic Unlimited

La concertul sustinut de Bogdan Vaida au asistat peste 150 de persoane de toate varstele, care s'au bucurat vreme de o ora si jumatate de acordurile clasicilor Brahms, Clara Schumann, Schubert, Rachmaninoff, Chopin dar si de cele ale contemporanilor compozitori romani, Ciprian Gabriel Pop si Anamaria Meza, intr'o armonie si atmosfera cu totul speciala ce poate fi intalnita doar in Hala Compresoarelor a Planetei Petrila.

Cu Bogdan Vaida despre el, Classic Unlimited si Valea Jiului


Multumim Bogdan Vaida, multumim Classic Unlimited si va mai asteptam pe la noi! 

Multumim Planeta Petrila!

Comentarii

  1. Nu am vazut sa fie facuta reclama nicaieri, de ce nu sunt promovate asemenea evenimente? :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fiind un proiect non-profit, bugetul de publicitate a fost unul foarte redus, insa s'a gasit publicitate s'a facut cat de multa s'a putut in social media si afisare acolo unde a fost posibil.

      Ștergere
  2. Unde se pot rezerva bilete?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru viitoarele concerte va recomand sa umariti programul turneului pagina oficiala a proiectului: https://classicunlimited.ro/concerte/

      Ștergere
  3. Am fost si eu aseara si mi-a placut tare mult! Multumim pianiatului si organizatorilor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Le voi transmite mesajul dumnevoastra, multumindu'va in numele lor ca ati participat! :)

      Ștergere
  4. In alte orase din Vale de ce vin? Ne-ar placea sa ii vedem si in Lupeni!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Petrila a fost inclusa in turneul lor datorita asociatiei Planeta Petrila. Nu stiu ce asociatii functioneaza in Lupeni, insa daca ar fi invitati de cineva din timp pentru turneul de anul viitor, probabil ca ar accepta sa concerteze si in alte orase ale Vaii Jiului.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Comentariile pe aceasta pagina sunt moderate inainte de postare, de aceea va rog sa introduceti un singur comentariu, care va aparea pe site dupa ce va primi aprobarea administratorului!

Recomandari de postare:

Evitati sa comentati ANONYMOUS/ANONIM pentru ca aceste comentarii sunt de obicei sterse!

Incercati sa comentati decent, pentru ca daca injurati sau incercati sa jigniti pe cineva nu faceti decat sa ne dovediti ca inca nu v-a cazut coada!

HINTS: Daca nu aveti cont blogger, folositi optiunea OpenID unde va puteti loga cu conturile folosite pe alte formate de blog.

Daca nu aveti nici una nici alta folositi optiunea Nume / Adresă URL, unde va puteti scrie numele si adresa pagini personale!

Bine ati venit in Valea Jiului!

Postări populare de pe acest blog

Scurt Istoric al mineritului în Valea Jiului

Scurt istoric al bastinasiilor din Valea Jiului - Momarlanii

A fosta odata Uzina de Reparat Utilaj Minier Petrosani (U.R.U.M.P) - Locul unde a luat nastere "Coloana Infinitului lui Brancus"