Valea Jiului incotro?

Pe cat a fost binecuvantata de Dumnezeu cu bogati si frumuseti naturale pe atat de batjocurita a fost de oameni aceasta Vale a Jiului folosita fiind doar politic ori de cate ori interesele unora sau altora trebuiau satisfacute. Suntem din nou in pragul unor alegeri ... cu siguranta ca demagocia si promisiunile desearte vor fi la ele acasa ... cu toate ca nimeni nu poate oferi un raspuns la intrebarea: Valea Jiului incotro?

Dupa distrugerea sistematica a mineritului si subminarea economiei de stat de catre diversi interlopi ai politici singura sansa a acestui loc ar fi turismul ce ar putea revigora credinta ca Dumnezeu nu a uitat oameni de aici. Primi pasi in acest sens au fost facuti in ultimi ani si exista chiar speranta ca in sfarsit se face ceva pana cand din nou cei ce ne cer voturile au decis ca lucrarile sa fie oprite si amanate pentru cine stie cata vreme. Suntem din nou victima batjiocuri si a intereselor dupa cum bate vantul. Suntem din nou trecuti ultimi pe lista prioritatilor pe motiv ca aici nu s'au inteles unii si altii la imparteala. Suntem din nou minerii, monstrii ce nu merita locuri de munca si o viata civilizata ... pe motiv ca mineriadele de acum 20 de ani sunt vinovate pentru toate greselile politice din ultimi 20 de ani.

Ca suntem aproape de campania electorala inainte de a merge la vot mai pun inca odata intrebarea:

Valea Jilui incotro?

Si as vrea un  raspuns lipsit de promisiuni desearte si demagogie abjecta. Il vom primi oare?

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Scurt Istoric al mineritului în Valea Jiului

Scurt istoric al bastinasiilor din Valea Jiului - Momarlanii

A fosta odata Uzina de Reparat Utilaj Minier Petrosani (U.R.U.M.P) - Locul unde a luat nastere "Coloana Infinitului lui Brancus"